Opstellen en beoordelen van een beëindigingsovereenkomst (vaststellingsovereenkomst)

Een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren eindigen. Eén van de veel voorkomende manieren is de beëindiging met wederzijds goedvinden. Dit betekent dat werkgever en werknemer een deal met elkaar sluiten om tot einde van de arbeidsovereenkomst te komen. De afspraken die uit deze deal voortkomen worden vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst (ook wel bekend als ‘vaststellingsovereenkomst’). Een werknemer heeft er belang bij dat zijn recht op een WW-uitkering via het UWV behouden blijft. De inhoud van de beëindigingsovereenkomst moet dan ook zorgvuldig vast komen te staan. Krijgt u een beëindigingsovereenkomst van uw werkgever? Of wilt u uw werknemer een beëindigingsovereenkomst voorleggen? Laat u zich dan vooraf  informeren door een arbeidsrecht advocaat van RST advocaten. Wij adviseren u over de inhoud van de beëindigingsovereenkomst en de gevolgen hiervan. Ook stellen wij de beëindigingsovereenkomst voor u op.

Transitievergoeding niet verplicht in een beëindigingsovereenkomst

Als een arbeidsovereenkomst wordt beëindigd met wederzijds goedvinden, is de werkgever niet verplicht om de werknemer een transitievergoeding te betalen. Vaak wordt er wel een beëindigingsvergoeding betaald, die in de praktijk in de buurt zal komen van de hoogte van de transitievergoeding. Maar dit hoeft niet.

Arbeidsrecht advocaat in Breda bij beëindigingsovereenkomst

Heeft u juridisch advies over arbeidsrecht nodig bij een geschil met uw werkgever of werknemer? Dan bent u bij RST advocaten in Breda aan het goede adres. Door onze ruime kennis en ervaring zijn wij de juiste sparringspartner bij diverse geschillen die zich voordoen op de werkvloer. Onze arbeidsrecht advocaat Janneke Klompmakers is sterk betrokken bij de zaken van haar cliënten. Heeft u een vraag op het gebied van Arbeidsrecht? Neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek onder het genot van een kopje koffie (of thee). Wij bespreken uw vraag met u, stellen een advies op en procederen waar dit nodig is. Zo werken we samen aan de meest efficiënte en praktische oplossing voor u. En zorgen weer voor rust in de tent.

 

 

Postbus 1019, 4801 BA Breda
Fatimastraat 5, 4834 XT Breda
T +31 (0)76 522 05 11
F +31 (0)76 522 09 55
E rst@rst.nl
KvK 20123209

 

Postbus 1019, 4801 BA Breda
Fatimastraat 5, 4834 XT Breda
KvK 20123209

T +31 (0)76 522 05 11
F +31 (0)76 522 09 55
E rst@rst.nl

Pin It on Pinterest

Share This