I love it when a plan comes together

Van aard ben ik creatief en een strateeg. Ik kan niet tegen onrecht en als iets onmogelijk lijkt, kijk ik juist hoe ik het mogelijk kan maken mét mijn creativiteit. Vanaf mijn vierde jaar riep ik al dat ik advocaat wilde worden.

Mijn ideale klant is de ondernemer die zich graag laat adviseren, met wie ik kan lezen en schrijven. Ik help hen graag wanneer ze ergens tegenaan lopen en snel een oplossing willen. De strategieën die ik uitdenk, komen vaak uit. Zoals Hannibal van het A-team altijd zei: “I love it when a plan comes together!” Als ik mensen vanuit hun underdog positie uit een moeras kan trekken en het licht aan het eind van de tunnel kan voorhouden, floreer ik. De wet voorziet niet in alles. De leemtes in de wet invullen door juridisch creatief te denken, zie ik als een uitdaging. En dan die ene zaak winnen, met een vernieuwende opvallende uitspraak, die alles verandert…

Ik ben gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, aansprakelijkheids- en insolventierecht. Door toeval ben ik in het faillissementsrecht terecht gekomen, wat heel veelzijdig is. Het vergt fiscale en economische kennis én ervaring met het ondernemerschap. Als curator optreden is prettig, omdat ik de lijnen dan zelf kan uitzetten. De Nederlandse rechtbanken benoemen me regelmatig tot curator bij omvangrijke en complexe faillissementen. Daarnaast ben ik benoembaar als vereffenaar bij ontbindingen van rechtspersonen en nalatenschappen en als herstructureringsdeskundige en observator in WHOA-zaken.

Reizen is mijn passie. Ik heb een voorliefde voor Italië, in het bijzonder Toscane, maar zoek ook graag tropische bestemmingen op. Een uitlaatklep voor mij is ook beachvolleybal of golf. Maar zelf kokkerellen en met een mooi glas wijn bij de open haard, is ook niet verkeerd.

 

Ernst Butterman
advocaat/curator
E butterman@rst.nl

 

Registratie rechtsgebieden register specialist Insolventierecht, Ondernemingsrecht & Erfrecht

 

Postbus 1019, 4801 BA Breda
Fatimastraat 5, 4834 XT Breda
T +31 (0)76 522 05 11
F +31 (0)76 522 09 55
E rst@rst.nl
KvK 20123209

 

Postbus 1019, 4801 BA Breda
Fatimastraat 5, 4834 XT Breda
KvK 20123209

T +31 (0)76 522 05 11
F +31 (0)76 522 09 55
E rst@rst.nl

Pin It on Pinterest

Share This