Hoe mooi de voortuin ook is, er schuilt altijd wel iets achter

Van mensen die zijn toegelaten tot de WSNP of failliet zijn, wordt verwacht dat zij meewerken aan een oplossing voor hun schulden. Als bewindvoerder WSNP houd ik toezicht met het oog op de belangen van de schuldeisers. Als het lukt, is er hoop bij de mensen en dat zie ik graag.

De functie van bewindvoerder wordt vaak als iets negatiefs gezien Dat kan soms ondankbaar zijn. Zeker omdat ik me juist richt op de positieve dingen van mijn werk. Als mensen met mijn hulp een nieuwe start kunnen maken, ben ik blij. Ik draag nu eenmaal graag bij aan een betere maatschappij, al is het maar een klein beetje.

Wat ik vooral heb geleerd in mijn werk, is relativeren. Ik kwam er al snel achter dat je mensen nooit zomaar kunt beoordelen. Hoe mooi de voortuin ook is, er schuilt altijd wel iets achter. Dat blijft me intrigeren. Ook de dynamiek van mijn baan is interessant. In het insolventierecht is iedere dag anders. Ik heb wel eens ’s morgens met kaplaarzen in een varkensstal gestaan, terwijl ik die middag een zitting in de rechtbank had. Op hoge hakken. Geweldig!

De buitenwereld kan best hard zijn. Als kantoor hebben we dan ook graag een zakelijke uitstraling. Maar intern zijn we juist informeel. Echt een team. Waar iedereen gelijk is, we goed samenwerken en veel met elkaar lachen. Ontspanning is belangrijk. Ook buiten het werk. Daar trek ik dan ook regelmatig de hardloopschoenen aan. Een heerlijke uitlaatklep! Daarnaast ben ik een groot fan van mijn twee lieve kinderen.

Ilja de Meersseman
bewindvoerder WSNP/curator
E demeersseman@rst.nl

 

Postbus 1019, 4801 BA Breda
Fatimastraat 5, 4834 XT Breda
T +31 (0)76 522 05 11
F +31 (0)76 522 09 55
E rst@rst.nl
KvK 20123209

 

Postbus 1019, 4801 BA Breda
Fatimastraat 5, 4834 XT Breda
KvK 20123209

T +31 (0)76 522 05 11
F +31 (0)76 522 09 55
E rst@rst.nl

Pin It on Pinterest

Share This