Hoe kunt u verjaring van uw vordering voorkomen?
Verjaringstermijnen
De wet kent verschillende verjaringstermijnen. Dit zijn de meest voorkomende:
- vordering tot nakoming: 5 jaar nadat deze opeisbaar is geworden;
- vordering tot schadevergoeding: 5 jaar vanaf het moment dat u bekend bent met de schade en de daarvoor aansprakelijke persoon;
- uitvoerbaarheid van een vonnis: 20 jaar.
De wet kent hierop veel uitzonderingen voor specifieke situaties of vorderingen. Een advocaat van RST advocaten kan u adviseren over de verjaringstermijn die van toepassing is op uw vordering en wanneer die verjaringstermijn is gestart.
Stuiting van verjaring
Om te voorkomen dat uw vordering verjaart, kunt u de verjaring stuiten. Door het starten van een procedure bij de rechtbank wordt verjaring altijd gestuit. Bent u nog niet zover, dan kunt u de verjaring ook stuiten door het versturen van een brief met een schriftelijke aanmaning. In sommige gevallen moet dit binnen 6 maanden worden gevolgd met een procedure. Het is belangrijk om in deze brief specifiek aan te geven om welke vordering het gaat. Daarnaast stelt de wet juridische eisen aan een stuitingsbrief. Zeker zijn dat uw vordering goed is gestuit? RST advocaten helpt u hier graag bij.
Juridisch advies bij dreigende verjaring?
Heeft u te maken met een dreigende verjaring? Een gespecialiseerde advocaat van onze sectie ondernemingsrecht kan u hierover juridisch advies geven, is praktisch en denkt mee in oplossingen. En waar procederen noodzakelijk is, verleent onze advocaat u juridische bijstand in een procedure.
Bij vragen over verjaring en stuiting van de verjaring kunt u contact opnemen met één van onze advocaten ondernemingsrecht. Wilt u liever uw zaak op ons advocatenkantoor in Breda bespreken, dan staat de koffie voor u klaar.
Specialismen
Ook interessant
- RST bedrijfsscan
- RST abonnement
Locatie Amsterdam
KvK 20123209
4801 BA Breda
Fatimastraat 5
4834 XT Breda
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam
E rst@rst.nl
T +31 (0)20 854 60 17