Welke soorten akkoorden kan ik aanbieden voor oplossing van mijn schulden?

Met een schuldhulpverleningstraject kunt u proberen om met de schuldeisers tot een akkoord te komen. Er komt dan geen rechter aan te pas. Lukt dit niet, dan kan nog geprobeerd worden om de rechter de schuldeisers te laten ‘dwingen’ akkoord te gaan. Dat heet een dwangakkoord. Als deze akkoorden niet mogelijk blijken, dan is de vervolgstap meestal de WSNP. Ook in de WSNP is het dan nog mogelijk een akkoord aan de schuldeisers aan te bieden om zo versneld uit de WSNP te komen. Bijkomend voordeel van deze akkoorden is bovendien dat het de schuldeisers meestal meer oplevert, omdat ze sneller én doorgaans meer betaald krijgen dan wanneer een volledig WSNP-traject van 3 jaar doorlopen wordt.

 

Dwangakkoord

Voor het oplossen van uw schuldenlast moet altijd eerst een schuldhulpverleningstraject worden uitgevoerd voor u. Als het daarmee niet lukt om alle schuldeisers mee te laten werken, kan een zogenaamd dwangakkoord voor u worden aangevraagd bij de rechtbank. Voor een dergelijke procedure kan een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) voor u worden aangevraagd en een advocaat of bewindvoerder WSNP kan voor u de procedure voeren. Een verzoek dwangakkoord wordt altijd ingediend in combinatie met een WSNP-verzoek. Als het verzoek voor een dwangakkoord door de rechtbank namelijk wordt afgewezen, kan meteen doorgepakt worden om in de WSNP te komen.

 

Akkoord in WSNP

Als het in een schuldhulpverleningstraject, eventueel met verzoek dwangakkoord, niet is gelukt om een akkoord te bereiken met uw schuldeisers, is een logische vervolgstap de WSNP. Dat is dan immers de laatste mogelijkheid om alsnog binnen afzienbare tijd (3 jaar) schuldenvrij te geraken. Ter verkorting van de 3 jaarstermijn is er dan in de WSNP nog de mogelijkheid om een akkoord aan uw schuldeisers aan te bieden. Voor het bereiken van een dergelijk akkoord is het niet nodig dat alle schuldeisers akkoord gaan, want op basis van stemming wordt gekeken naar of een meerderheid van de schuldeisers wordt behaald. Zo ja, dan wordt het akkoord aangenomen en vindt er een zogenaamde homologatie van dat aangenomen akkoord plaats. Hiermee komt dan de WSNP vroegtijdig tot een einde.

 

Hulp nodig voor een akkoord met uw schuldeisers?

Het team van RST Advocaten in Breda heeft advocaten en bewindvoerders WSNP in huis met jarenlange ervaring op dit gebied. Ook kunnen wij voor u een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand) aanvragen ter vergoeding van uw kosten.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden met u door te spreken!

Ook interessant

  • RST bedrijfsscan
  • RST abonnement

 

Postbus 1019, 4801 BA Breda
Fatimastraat 5, 4834 XT Breda
T +31 (0)76 522 05 11
F +31 (0)76 522 09 55
E rst@rst.nl
KvK 20123209

 

Postbus 1019, 4801 BA Breda
Fatimastraat 5, 4834 XT Breda
KvK 20123209

T +31 (0)76 522 05 11
F +31 (0)76 522 09 55
E rst@rst.nl

Pin It on Pinterest

Share This